header

Zaterdag 17 december staat de 28e editie van onze mooie Kerstloop, (tegenwoordig Leisure World Kerstloop geheten) op het programma van zo'n 2000 hardlopers. Maar ook op het programma van heel veel vrijwilligers. Vorig jaar wel 170 . Die allemaal er van voor gaan dat de Kerstloop jaarlijks op de kalender staat. Hun inzet is vanzelfsprekend. Hun overtuiging groot, hun passie onontbeerlijk. Uw en onze dank mag er zijn.

Jarenlang heeft Karin Bergmans deze kar getrokken. Maar ook voor haar kwam er een moment om andere hier bij te betrekken en zelf naar de achtergrond te schuiven en tenslotte heeft ze deze taak goed over gedragen aan Rene en Jeannette. Zij dragen nu zorg voor deze groep etc, etc.
Graag stellen we u hier enkele supervrijwilligers voor:
Karin

Karin Bergmans-Elshof, pr-vrijwilliger: social media en persberichten
Zij is in 1995 begonnen met hardlopen en maakte van 1998 t/m 2015 deel uit van het bestuur van de Kerstloop. Zij regelde lange tijd de ruim 100 vrijwilligers die er inmiddels nodig zijn om van het evenement een succes te maken. Meer en meer is Karin tevens de pr gaan beheren; van flyer en website tot de persberichten in de kranten en de social media. Dit laatste doet zij nu als vrijwilliger. Met haar passie voor de hele marathon is 2011 het voorlopige hoogtepunt, nl. een pr in Rotterdam van 3:42 én de marathon van New York City binnen de 4 uur volbracht. In mei 2015 liep zij mee als RoPaRunner; de estafette vanuit Parijs naar Rotterdam voor het goede doel. 

adriaanAdriaan Sparreboom, voor de28e keer racedirector
Van af het begin ben ik verantwoordelijk voor het aantrekken van topatleten bij de Kerstloop. Dat is een dankbare taak, temeer omdat je merkt dat atleten graag in Dronten lopen. De contacten worden gelegd via wedstrijden, Facebook, Twitter en de uitnodigingen die verstuurd worden. Jeroen van Damme b.v. is door mij ontdekt tijdens de Zevenheuvelenloop in 1996. Hij kwam dat jaar in Dronten aan de start en won meteen! 

Zo zijn er talloze voorbeelden van atleten die in Dronten de halve marathon liepen. Om er een paar te noemen : Kim Dillen liep in 2015 de limiet voor het Europees kampioenschap en dat leverde de Kerstloop en Dronten landelijke bekendheid op. En dan superstar Irma Heeren die in 1998 het wedstrijdrecord liep , een tijd die nog steeds niet verbeterd is. Het mooie dit vrijwilligerswerk is ook dat ik er een aantal leuke contacten in de atletiekwereld aan heb overgehouden.

 

seo
своими руками