header

Afstanden
Atletiekunie (AU) wedstrijd halve marathon, en voor de jeugd tot en met 12 jaar een wedstrijd van 1 km 
(VSO Mini Kerstloop). Prestatieloop: halve marathon, Autoschade Dronten 10 km en Praxis5 km.

Algemene voorwaarden
Op deelname aan de Leisure World Kerstloop zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op deze website onder het kopje 'Deelnemers'. Aan de tekst in dit document kunnen geen rechten worden ontleend. De organisatie behoudt zich het recht voor om na het verschijnen van deze tekst op de folder en website nog aanpassingen te doen aan het evenement.

Bereikbaarheid
Dronten (Flevoland) is centraal gelegen en prima met eigen of openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar vervoer: Vanaf Lelystad, Kampen, Emmeloord of Harderwijk per bus bereikbaar. En vanuit Lelystad en Zwolle/Kampen ook per trein. Het bus- en treinstation is in de nabijheid van de start/finish.

Met de auto: Dronten is met de auto prima te bereiken en in Dronten wordt u met borden de weg naar de ruime parkeerplaatsen gewezen. Zie ook "Parkeren".

Centraal adres
Centraal adres van de Kerstloop is als vanouds het Almere College ,tegenwoordig locatie Copernicus geheten, Educalaan 6-8, 8251 GC. Hier kunt u terecht voor afhalen van de startnummers, de na inschrijving, is kleed- en doucheruimte en vindt de prijsuitreiking plaats.

Goede doel
Een doel dat heel goed past bij onze activiteit: Je spieren inzetten voor spieren van anderen die hun spieren niet zo kunnen inzetten: Spieren voor Spieren.
Stichting Spieren voor Spieren wil alle 600 verschillende soorten spierziekten de wereld uit hebben. Met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle ambassadeurs zorgt Spieren voor Spieren voor een betere kwaliteit van leven en biedt de stichting kinderen met een spierziekte en hun gezin een beter toekomstperspectief. De stichting vindt dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Om kinderen spierballen te kunnen geven, moet men begrijpen wat spierziekten zijn, hoe ze ontstaan en hoe er toegewerkt kan worden naar gerichte oplossingen. Dat doet de stichting door structureel onderzoek te financieren. De stichting wil naast de behandeling, ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte realiseren. De Kerstloop wil alle inschrijvers uitnodigen samen met de Stichting zich sterk te maken voor kinderen mét en een wereld zónder spierziekte door een donatie te geven aan de Stichting Spieren voor Spieren.

Herinnering
Iedere deelnemer aan de Leisure World Kerstloop Dronten ontvangt aan de finish een speciale herinnering. Daarnaast is er als extra service dit jaar de mogelijkheid om voor € 5,00 een medaille mee te bestellen tijdens het voor-inschrijven. Als aanvulling hierop kan voor € 3,00 een inscriptie/inlay voor de medaille met naam, afstand en tijd worden nagezonden.

Kleedruimte
Voor iedereen is er in het Almere College is kleedgelegenheid aanwezig in de kleedkamers bij de gymzaal of in de gymzaal.  Tevens kan men daar douchen.
Geen tassen en kleding in de ontvangsthal achterlaten.
Afstand tot start/finish is ca. 500 meter. 

Limiet
De Leisure World Kerstloop kent een tijdslimiet. De tijdwaarneming sluit om 15.30 uur (doorkomst tijd 1e ronde vóór 1.10.00). Alle deelnemers die finishen, zullen worden opgenomen in het klassement waarvoor ze zich hebben ingeschreven.

Loterij
Voor iedere euro die u doneert doet uw startnummer mee aan een unieke loterij. Doneert u 1 euro dan doet uw startnummer 1 keer mee. Doneert u 5 euro dan doet uw startnummer 5 keer mee.

Omroep Flevoland
Omroep Flevoland maakt meestal een impressie van het evenement voor de radio (89.8 FM) en televisie.

flevodeltalogoOrganisatie
Atletiekvereniging FLEVO DELTA
Educalaan 18
8251 GC Dronten

Parcours
Het parcours voor de halve marathon bestaat uit 2 snelle ronden over verkeersvrije, geasfalteerde wegen van Dronten. Voor de Autoschade Dronten 10 km is 1 maal de ronde af te leggen, de Praxis 5 km gaat gedeeltelijk over hetzelfde parcours. De jeugd van de VSO Mini Kerstloop heeft een eigen parcours van exact 1 km. Rond het parcours staan vele vrijwilligers die het parcours verkeersvrij houden.

Parkeren
Parkeergelegenheid is er volop in de omgeving van de start / finishlocatie. Het is gratis parkeren (nabij het centrum is wel een blauwe parkeerschijf nodig). Parkeerlocatie voor de Leisure World Kerstloop is middels verwijzigingsborden aan gegeven. Parkeren bij voorkeur aan de Havenkade: Havenweg 5-7, zie ook 'Bereikbaarheid'.

Prijzen
Halve marathon:
· Aantrekkelijke geldprijzen in de categorieën; Dames, 35+, 45+ en 55+, Heren, 35+, 45+, 55+ en 65+.
· Zowel bij de Heren als Dames is er een bonus beschikbaar indien de winnaar / winnares het wedstrijd record op de 21.1 km verbetert.
· Extra prijzen voor atleten uit de BeNeLux.
· Voor de eerste Flevolandse dame en heer is er een prijs
· Voor de eerste Drontense (gemeente Dronten) dame en heer is er een prijs

10 kilometer:
· Prijzen voor zowel dames als heren

De prijsuitreiking is na de wedstrijd en begint om 15.45 uur in het Almere College. De prijswinnaars dienen hun prijzen persoonlijk af te halen. Niet afgehaalde prijzen worden niet nagezonden!

Record
Het wedstrijdrecord bij de Heren staat op naam van Enock Kiptoo Keter; 1 uur 02 min. 14 seconden (2000)
Het parcoursrecord van de vrouwen is bij de vorige editie na 19 jaar verbroken en staat nu op naam van de Keniaanse Naom Jebet 1.09.01

Risico
Iedere deelnemer loopt op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook.

Start
De start / finishlocatie is voor alle afstanden in het centrum van Dronten, nabij de atletiekbaan en het inschrijfbureau. De start is om 13.00 uur voor de afstanden 21,1 en de Autoschade Dronten 10 km. De Praxis 5 km start om 13.05 uur. De jeugdwedstrijden van de VSO Mini Kerstloop starten in vier series tussen 12.10 en 12.32 uur.

hollandtimingTijdregistratie
De tijdregistratie voor alle afstanden vindt weer plaats met het systeem ChronoTrack van Holland Timing (www.chronotrack.com). Het systeem zal voor zowel de organisatie als de atleet weer borg staan voor een gebruiksvriendelijke en betrouwbare registratie. Het systeem wordt ondersteund door Wegwed-uitslagenverwerking, waar we als organisatie al jarenlang gebruik van maken. Uw start-nummer is tevens uw chipcode. Het zichtbaar dragen van het startnummer is dan ook verplicht.

Verzorging
Langs het parcours en aan de finish staan verzorgingsposten met water en sportdrank. Het Rode Kruis is zowel op het parcours als bij de start/finishlocatie aanwezig.

seo
своими руками